Ny film om Gottröra haveriet snart på TV

?

Om någon vecka visar TV-kanalen National Geographic en nyproducerad dramatiserad dokumentär om SAS- haveriet i Gottröra julen 1991 med SAS flight SK791.

Mycket har skrivits om haveriet. De bakomliggande tekniska orsakerna har klarlagts och rutiner har anpassats för undvika en upprepning.

Mycket fokus har också lagt på besättningens agerande. Befälhavaren Stefan Rasmussens agerande har debatterats och bl.a. dåvarande SAS chefen Jan Carlsson uttalade sig mycket kritiskt till Rasmussen. I Danmark fick Rasmussen medalj för sin insats och det har spekulerats i att Carlsson uttalande om Rasmussen var bidragande till att han slutade som koncernchef.

Den nya filmen om Gottröra uppges ge en felaktig bild av besättningens agerande och en av deltagarna från förhandsvisningen i Stockholm har skrivit ett kritiskt gästinlägg på bloggen Wisemans Wisdoms.

WisemanWisdoms om Gottröra 

wikipedia om SK791

Share

Kommentarer inaktiverade.