Inga spädbarn i första klass

Malaysia Airlines förbjuder spädbarn i första klass.

Ingen är särskilt glad för skrikiga barn, speciellt inte ett spädbarn som kan gråta hur länge som helst tills man upptäckt vad problemet är. I ett flygplan är det inte lätt att vara bebis med höga ljud, tryckförändringar, obekväm sitt/liggställning, osv. Det är inte heller lätt att vara medpassagerare och vara placerad bredvid ett gråtande spädbarn, och detta har Malaysian Airlines tagit tillvara på.

Efter flera klagomål från förstaklasspassagerare har flygbolaget nu förbjudit spädbarn i First Class under vissa rutter. Även andra flygbolag, så som British Airways och Virgin Atlantic, har antytt att de kan komma att förbjuda spädbarn på vissa fligher.

Efter en undersökning av Skyscanner.se visade sig det att 60% av flygresenärerna gärna ser att flygbolagen införskaffar en zon för barnfamiljer ombord.

Kabinpersonalen som arbetar ombord har ju möjligheten att andas ut i sitt galley, men passagerarna ute i kabinen är mer eller mindre tvungna att spendera x antal timmar bredvid ett gråtande barn. Jag förstår att detta inte är kul och skulle mer än gärna välkomna en barnfri zon på flygningarna. Många tillbringar sina timmar i luften med att arbeta via datorn eller sova, och barnfamiljer är generellt sätt mer förstående för andras skrikande barn. Plus att man då skulle kunna vara mer tålig när det gäller rastlösa barn som springer omkring i kabinen.

Jag antar att de enda som inte skulle hålla med spädbarnsförbudet är småbarnsfamiljer, för deras barn är ju sååå tysta och snälla

På svd.se nedan kan du ge din mening.

svd.se

Share

Kommentarer inaktiverade.