FAA planerar ny utredning om användning av elektronik ombord på planet


Det kan finnas en gnutta av hopp för dem som vill avsluta den sista omgången av wordfeud med vänner eller läsa klart e-boken under start. Enligt New York Times planerar Federal Aviation Administration (FAA) att ta en ny titt på förbudet att använda elektronik under start och landning.

Idag är det extremt tidskrävande och dyrt att genomföra tester av utrustning för användning ombord. I princip måste varje modell av exempelvis en mobiltelefon testas i varje flygplan i flygbolagets flygplansflotta. Detta har bl.a. skett när flygbolagen ny inför ipad som verktyg för piloterna.

FAA säger att de kommer att utreda procedurerna hur man skall testa och godkänna gadgets för användning ombord även under start och landning.

nyteknik, nyteknik, svd

Share

Kommentarer inaktiverade.