Nej till ståplats på flyget

Lågprisflyget Ryanairs planer om att testa ståplats på sina flygningar har fått nobben av ansvariga myndigheter, skriver the Guardian.

Ryanair med vd:n Michael O’Leary testar hela tiden gränserna inom flygbranschen och har nyligen ansökt om ytterligare en spektakulär sparåtgärd. Företaget ville testa ståplats där passagerarna endast skulle luta sig mot dynor, liknande dem som finns på bussar och vissa tunnelbanevagnar, under flygningen.

Platserna skulle få egna säkerhetsbälten och biljettpriset på ståplatserna skulle givetvis vara betydligt billigare. En sådan lösning skulle öka kapaciteten från 189 passagerare per flygning till 230 personer, enligt Ryanair.

”Vi har ställt en fråga om vi kunde testa och det omedelbara svaret var negativt”, säger Michael O’Leary till the Guardian.

Ryanair har tidigare uppmärksammats för extrema sparförslag som att ta betalt för toalettbesök, ha liggplatser i bagageutrymmet ovanför sittplatserna och dra ned på dagens två piloter till en. Även om inget av förslagen har fått gehör och blivit verklighet ger de onekligen lågprisbolaget stor publicitet.

Detta enligt di.se idag.

Share

Kommentarer inaktiverade.