Kort om Kastrup

Kastrup - Resekoll.se Photo by Joakim Lloyd Raboff

21.501.750 stycken, fördelat på 14.666 starter och landningar. Så många passagerare passerade avgång- och ankomsthallarna på Kastrup Airport under 2010, visar färsk statistik från flygplatsen. Det var en ökning på 9,1% jämfört med 2010 men nästan 30 000 färre passagerare än rekordåret 2008.

Kastrup - Resekoll.se Photo by Joakim Lloyd Raboff
Enligt Carsten Nørland, chef för försäljning och marknadsföring på Copenhagen Airport, hade det kunnat bli ett nytt rekordår om inte det varit för det isländska askmolnet och extrema vintervädret som orsakade åtskilliga avbokade resor från och till flera flygplatser i Europa och USA.

Kastrup - Resekoll.se Photo by Joakim Lloyd Raboff
Under 2010 års allra sista dagar, hade Kastrup, som är Skandinaviens största flygplats, sin 600 miljonte passagerare sedan anläggningen öppnades 1925, då som en av världens allra första civila flygplatser.

Kastrup - Resekoll.se Photo by Joakim Lloyd Raboff

Text och foto: Joakim Lloyd Raboff

Share

Kommentarer inaktiverade.