Ambulansflyg – i samarbete med bloggen Transporter i Krisen

 

Vad händer när olyckan är framme och du befinner dig utomlands? Är du allvarligt skadad och inte kan resa hem med ordinarie plan så är chansen stor att du genom din reseförsäkring får åka hem i ambulansflygplan.

Det blir kanske inte i ett militärt MEDEVAC-flygplan (Medical Evacuation)som bilden ovan visar även om sådana användes för att transportera hem skadade svenskar efter tsunamin 2004. Mer sannolikt blir det i ett tvåmotorigt turbopropflygplan eller ett så kallat businessjetflygplan som inretts som ambulansflygplan.

I en serie inlägg kommer vi, tillsammans med bloggen Transporter I Krisen, skriva om vilka resurser som finns om olyckan är framme.

Som en inledning vill vi tipsa om ett inlägg om det amerikanska flygvapnets C17 när det används för MEDEVAC.

Share

Kommentarer inaktiverade.